Intercanvi amb APF

Avui han visitat la Fundació Topromi un grup de 45 persones amb discapacitat provinents de l’Etablissement et Service d’Aide par le Travail Clothilde Lamborot de la localitat de Dijon que formen part de Association des paralysés de França. El grup estava composat per treballadors amb discapacitat física que realitzen un viatge de treball per Catalunya.

La trobada ha estat un intercanvi professional de la gestió i producció que es fan a les dues entitats  i de les característiques del mercat de treball als dos països. El responsable del Centre francès, Sr. Denis Vivant, ha assegurat que la fórmula  i sistema de treball és molt semblant al que apliquen al seu centre a França, i ha valorat especialment l’adquisició d’un ofici especialitzat per part de les persones amb discapacitat i la bona qualitat dels acabats dels productes de la Fundació Topromi.

La jornada s’ha organitzat amb una primera reunió de presentació de la Fundació Topromi, seguidament s’ha visionat un vídeo de totes les activitats que es realitzen a la Fundació. La part productiva ha interessat molt, tots els comentaris i preguntes s’han vertebrat  sobre les arts gràfiques. A continuació han realitzat una  visita per les instal·lacions de la Fundació visionant tots els processos, productes i serveis que s’elaboren  en els tallers: disseny, enquadernació, papereria artesanal, digitalització i manipulats.  L’intercanvi ha finalitzat amb una trobada de tots els treballadors amb discapacitat de les dues entitats.